Tilbygning til et Johan Christensen hus

I 50'erne blev kvarteret omkring Kongevejen i Virum udbygget - de første standardiserede parcelhuse blev opført her af arkitekter som A. Brøcher-Nielsen og Johan Christensen & Søn.

Dette hus er et såkaldt ’Standardhus III, No.107, tegnet af Johan Christensen & Søn i 1953 – opført i røde sten med lette partier med træ- og eternitbeklædning, bølgeeternit ”B6” beklædning på tag og slagger anvendt som en del af drænlaget under fundamentet.

Prisbillige huse, der eksperimenterede med og gjorde brug af tidens nye byggematerialer.

Johan Christensen & Søn er en af Danmarks allerstørste husbyggere – mere end 20.000 huse er der opført siden begyndelsen af 50’erne og særligt med det økonomiske opsving i 60’erne kom der for alvor gang i opførelsen af typehusene.

Så dette hus er et fint eksempel på et af de allerførste ’standardhuse’ som kom på markedet og som blev karakteristisk for den periode i udbygningen området omkring Kongevejene:

Kongevejen, Kongsbjergvej, Kongevænget og Kongedalen.

Som flere af husene i området, har dette hus også en plan med såkaldt ’split-level’ – en værelsesføj mod vejen hævet over en høj kælder.

Tilbygningen har givet et større køkken inkluderende en arbejdsplads, en forældreafdeling med soveværelse og et ekstra badeværelse – og en masse ovenlys.

 

 

Stock 35 Stockholmsgade 35 Kld. Th 2100 København  Tlf: 35 38 77 00 Mobil: 21 28 13 14 tmp.stock35@mail.dk