EN STOL TIL DET OFFICIELLE DANMARK

Med denne stol er der tilstræbt en nutidig fortolkning af et klassisk motiv – et udtryk, der forholder sig bevidst til den lange danske tradition, men også forholder sig specifikt til den særlige kontekst, som stolen skal anvendes i.

Stolen er således på en gang markant i sit udtryk og beskeden i forhold de omgivelser, den indgår i.

Stolen er tænkt hvidmalet, udført i dansk bøg med formspændt krydsfinérryg og -sæde, så den indgår i en afbalanceret helhed med de galladækkede borde med hvide duge.

Stolens ryglæn er meget karakteristisk og let at gribe fat i. Stolen kan udføres med forskellige variationer af sæde samt med et quiltet sædebetræk med kanaler eller punkter. Det quiltede sædebetræk kan let tages af og renses eller vaskes.

Det runde hul i ryggen kan monteres med en form for monogram eller værdighedstegn, med en særlig overfladebehandling og på enkel måde gøre den generelle stol til en særlig.

Stolen har på trods af sin størrelse en stor siddekomfort. Ryggen vil rumligt understrege den siddende person.

  • kan forsynes med en filt- eller nylondup under benene, hvis gulvene kræver det.
  • giver mulighed for, at en lille selskabstaske kan placeres på ryggen.
  • stabler på klink, kan transporteres på vogne og er relativ let og nem at håndtere.
  • kan fremstilles inden for gængse og kendte produktionsteknologier, af miljøvenlige materialer og med miljøvenlig efterbehandling.

Stolen er valgt udført som hvidmalet for at passe sammen med eller give (et) modspil til de historiske 1700- eller 1800-tals interiører såvel som til øvrige lignende interiører (i Danmark). Men stolen kan naturligvis også produceres i andre træsorter og farvevalg.

Udarbejdet i samarbejde med arkitekt Bernt

 

 

Stock 35 Stockholmsgade 35 Kld. Th 2100 København  Tlf: 35 38 77 00 Mobil: 21 28 13 14 tmp.stock35@mail.dk